POVPREČNA HRANILNA VREDNOST IZDELKA:

ADAMOV KRUH 100 g kruha
Energijska vrednost 231 kCal / 967kJ
Beljakovine 33g
Ogljikovi hidrati
/ od teh sladkorji
1,1g
/ 1,1g
Maščobe
/ od teh nasičene maščobne kisl.
9,2g
/ 1,3 g
Prehranske vlaknine 5,8g
Sol  0,3g

Mešanica za peko kruha – ADAMOV KRUH

Sestavine: pšenični lepek (37%), moka iz mareličnih pešk (15%), lanena in sončnična semena (3%), sol in začimbe. Mešanici za peko kruha je priložena tudi vrečica suhega kvasa (7g), ki je v samem paketu moke. Mešanica je brez dodanih konzervansov.

NAVODILA ZA PEKO:

  • V skledo stresemo pripravljeno mešanico.
  • Dodamo kvas in zmešamo, po želji lahko dodamo tudi različna semena, npr. sončnična, bučna ali druga (ne več kot 50 g).
  • Dodamo 230 ml mlačne vode. Če pripravljamo kruh brez kvasa, dodamo mlačno gazirano mineralno vodo.
  • Mešamo in gnetemo nekaj minut ter oblikujemo testo.
  • Oblikujemo štruco ter jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko ali namazali z oljem.
  • Testo pokrijemo in pustimo počivati 45 min v pečici segreti na 50°.
  • Pečico segrejemo na 200° C. Kruh pečemo približno 50 min.
  • Ugasnemo pečico. Odpremo vratca pečice in kruh pustimo v pečici še nadaljnjih 15 do 25 min. Potem kruh vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Ne smemo ga pokrivati dokler se ne ohladi.
  • Najbolje, da ohlajen kruh zavijemo v plastično ali alu foljo in tako ostane svež do enega tedna. Lahko ga tudi narežemo na rezine in zmrznemo v zamrzovalniku.

Vsebuje alergene: žito ki vsebuje gluten, moka iz mareličnih pešk. Lahko vsebuje sledi jajc, mleka, sezama in soje.